onsdag 4 november 2009

Seattle i mitt hjärta

Seattle, Seattle, Seattle...
Det regnar här, folk har svårt att tala om sina känslor... folk klär sig i flanell skjortor och har liberala åsikter... de dricker faktiskt hyfsad öl och förstår ironi...
Hur hamnade jag här egentligen?
Tror att jag var påväg mot Portland, och fastnade i Tacoma.
Flög till Kina och dog inombords, åkte till Tyskland och insåg att jag var ganska gay, sommar i Sverige och vågade nästan vägra att åka tillbaka till Tacoma, industristad och lillasysterstad. Bet ihop och ansåg att utbildning var till för att avslutas.
Bilen började styra sig sjålv till Seattle, jag vågade komma ut mer och mer, ur ett skal, som alltid egentligen hade varit mitt eget val. Det är svårt när man vill vara så mycket att vara sig själv, och ännu svårare att vara sig själv när man inte riktigt vet vad det innebär.
Jag fann min kärlek på åtta hjul, mina rullskridskor och jag, men fortfarande saknades pusselbitar, när hon borde vara en han, inte för att andra förväntar sig det, utan för att det är det som du har förväntat dig själv en halv livstid.
I Seattle kryllar det av lesbianer, och det är inget konstigt, inte för att det är konstigt, men ingen frågar frågor om hur jag vet eller hur det går till. Bli accepterad av andra när man fortfarande är lite rädd för att vara annorlunda, när man inte vill vara annorlunda.
I livet kan man välja att vara annorlunda, men när val redan är gjorda och hur man än försöker låtsas att det inte riktigt är på det viset, så är man ju på det viset...
Det går alltid att låtsas att det inte år en sådan stor grej, att jag inte riktigt bryr mig, men jag bryr mig ju, jag ville innerst inne vara som alla andra, men det är som om mitt liv bara inte blev som alla andra. För visst kan man skylla på andra, visst kan man gråta och skrika, men i slutändan är det bara att acceptera vem man är, det gäller att välja sina krig, och kriget mot mig själv kan jag aldrig vinna...

2 kommentarer:

msn00b sa...

Jo det där med normer är svårt och etiketterna man sätter på sig själv är..frustrerande särskilt när man kommer på sig själv med att inte riktigt kunna sluta. Jag gör samma sak själv även om det kanske inte handlar om min sexualitet utan om andra delar av mitt jag.
Jag hoppas bara du finner den du är lycklig med, oavsett om det är dig själv, en tjej eller en kille. Kram hörru

Mirijam sa...

Ja vad fan, inte är det lätt att inse att den identitet man har är en annan än den man själv/samhället/normen/vännerna tror/tycker/vill att man är. Men det gäller att våga vara I en känsla. Stanna i den och inte försöka tänka på annat istället. Låt det komma och vara och göra ont och värka ut. Kanske vet man vem man är när man är 20, kanske när man är 60. Att förneka och försöka göra rätt blir sällan bra.

Jag komemr för övrigt till den kungliga hufvudstaden 1-4 december, du råkar inte vara "hemma" då?

Puss hjärtat!