måndag 30 november 2009

Re-AnimateHer och jag


Jules Doyle, varan liga fotograf hade en liten session med mig och Mater igar... Mer kommer snart...

onsdag 25 november 2009

Stopp, Stanna... nu eller senare


Det finns en tid i livet då drömmar får liv och allt verkar så enkelt, tyärr var det ett tag sedan. Jag lägger min kind mot min huvudkudde och undrar när allt blev så svårt.
Varje tanke och beslut är som att bestiga ett berg, som att navigera utan kompass, som att försöka simma i en malström.
Det är svårt att veta vad jag vill, när jag vet att två sager betyder så mycket... Min familj och roller derby... två saker som inte riktigt kan mötas hand i hand... ännu!
Stop, stanna säger min värld, det är rött ljus överallt... det skymmer och tiden är knapp...
Hjälp!

torsdag 12 november 2009

Och vidare till Philadelphia

Idag tar jag bussen till Philadelphia, en annan stad jag är nyfiken på... Ska dit och titta på Nationals... Rat City tråkigt nog missade med en placering.. Men hittade en fin fin video på you tube idag som mycket fint presenterar hur rollerderby spelas, eftersom det är den vanligaste frågan jag får...

onsdag 11 november 2009

Julklapp från mina vänner och familj

Allt jag önskar mig är tid och middag, lunch, promenad... spendera lite tid med mig...

tisdag 10 november 2009

måndag 9 november 2009

Ibland undrar man... Ung på 90-talet

I NYC och åker roller-derby

Igår blev jag inbjuden att komma och träna med Bronx och Queens, två av Gothams lag (NYCs liga), det gick bra och efteråt blev jag bjuden hem till Bonnie Thunders och hennes flickvän OMG att komma över på en öl.
NYC är helt annorlunda från Seattle, pulsen är högre, människorna närmare, transporterna längre och väntan på tunnelbanan ny. Ingen kör bil, alla cyklar eller tar tunnelbanan eller bussarna, i Seattle cyklar folk, men nästan alla jag känner, äger en bil.

söndag 8 november 2009

I NYC och hälsar på Trisha


Vi gör vad vi gör bäst... Äter massor av mat och dricker vin. Hon bor på femte våningen utan hiss i Lower East Side... Vi är lika sarkastiska som vanligt, och folk verkar lagomt roade av vår närvaro...
Åker ut till Queens om en timma och tränar med Gotham i en eller två timmar, hur kul som helst... Yikes! Skall var i NYC i några dagar innan jag åker till Philly och hälsar på Summer och Fortune och tittar på Nationals...

fredag 6 november 2009

Nyklippt... NYC imorgon...

Middag hos Tea


Tea lagade underbar mat, och sedan lyssnade vi på 90-tals hits och dansade loss!

onsdag 4 november 2009

Fatta att det var tio år sedan jag tog studenten


Malung 1999

Bara så ni vet så kommer jag till Sverige...

(En Hjältinna medlemmarna Linalainen och Juffs på Sverige Cup)

Den 9:e december vidrör åter giraffbenen svensk mark, några mil utanför Stockholm, Arlanda för att vara exakt. Jag stannar i tre veckor, och under dessa tre veckor vill jag åka skridskor, rullskridskor, träffa mina systrar, bröder och vänner... Så om ni vill leka lite, så snälla, snälla hör av er!

Jag efterlyser även lite hångel...

Jag planerar att hitta min svenska mobil, men kan inget lova... åker till NYC nästa helg och Trisha har på känn om någon snubbe i Chinatown som kan bryta sig in i en iPhone och få den att fungera i Sverige. Är dock lite nervös att låta någon få fingra på min livspartner... (alla borde inse att jag har allvarliga problem när jag kallar min iPhone livspartner, men ni som är intresserade av att hångla, ni kan snällt bortse från detta, iPhonen är inte särskilt svartsjuk)

Bästa Em har redan lovat att En Hjältinna skall återförenas och göra stan (eller i alla fall vårt kök) osäker... Ahm... ljuva minnen, svårt att tänka sig att det är tio år sedan En Hjältinna residerade tillsammans i norr, i vår fina stora trea.. Ahm... minns hur jag bet Juffs ragg i tårna och försökte intala de andra hjältinnorna att deras byst var en C-kupa... (redan då var jag en bröst expert)

Seattle i mitt hjärta

Seattle, Seattle, Seattle...
Det regnar här, folk har svårt att tala om sina känslor... folk klär sig i flanell skjortor och har liberala åsikter... de dricker faktiskt hyfsad öl och förstår ironi...
Hur hamnade jag här egentligen?
Tror att jag var påväg mot Portland, och fastnade i Tacoma.
Flög till Kina och dog inombords, åkte till Tyskland och insåg att jag var ganska gay, sommar i Sverige och vågade nästan vägra att åka tillbaka till Tacoma, industristad och lillasysterstad. Bet ihop och ansåg att utbildning var till för att avslutas.
Bilen började styra sig sjålv till Seattle, jag vågade komma ut mer och mer, ur ett skal, som alltid egentligen hade varit mitt eget val. Det är svårt när man vill vara så mycket att vara sig själv, och ännu svårare att vara sig själv när man inte riktigt vet vad det innebär.
Jag fann min kärlek på åtta hjul, mina rullskridskor och jag, men fortfarande saknades pusselbitar, när hon borde vara en han, inte för att andra förväntar sig det, utan för att det är det som du har förväntat dig själv en halv livstid.
I Seattle kryllar det av lesbianer, och det är inget konstigt, inte för att det är konstigt, men ingen frågar frågor om hur jag vet eller hur det går till. Bli accepterad av andra när man fortfarande är lite rädd för att vara annorlunda, när man inte vill vara annorlunda.
I livet kan man välja att vara annorlunda, men när val redan är gjorda och hur man än försöker låtsas att det inte riktigt är på det viset, så är man ju på det viset...
Det går alltid att låtsas att det inte år en sådan stor grej, att jag inte riktigt bryr mig, men jag bryr mig ju, jag ville innerst inne vara som alla andra, men det är som om mitt liv bara inte blev som alla andra. För visst kan man skylla på andra, visst kan man gråta och skrika, men i slutändan är det bara att acceptera vem man är, det gäller att välja sina krig, och kriget mot mig själv kan jag aldrig vinna...

Ligga i sängen och ta det lungt

Mmmm... ligger och tittar på "The Biggest Loser" via Hulu.com.
Ah, när man inte har kabel-tv, då är det nästan religöst att ha internet (även om man lååånar det lite från grannen) och kan ligga och titta på dålig TV...

tisdag 3 november 2009

Saker och ting jag måste göra

  1. Handla toapapper - check
  2. Skriva policy för ny träningsplan åt Rat City
  3. Hämta Jessi från hennes hus
  4. Packa upp lådor
  5. Packa för min två veckors resa runt i USA
    (NYC-Philly-Austin-L.A.-Seattle)
  6. Ringa mamma
  7. Betala bilförsäkringen
  8. Betala hyran
  9. Läsa Mirijams och Msn00bs bloggar - check
  10. Komma igång och göra sit-ups och armhävningar varje morgon